Mirage

Acționând în domeniul activităţii producţiei de mobilier clasic, cu poziţia sa de companie respectabilă pe piaţa internaţională, Mirage iese în evidenţă cu o gamă de produse de calitate create special de către o echipă de profesionişti în domeniul arhitecturii, designului şi meşteşugului.
Mirage adoptă principiul de bază de “satisfacerea clientului” încercând să transforme folosirea produselor de calitate într-un stil de viaţă. În acest proces, de la produsul brut şi până la cel finit, se combină o serie întreagă de tehnici high-tech şi metode tradiţionale de realizare a mobilei.

Arta sculpturii manuale, detaliile ascunse şi culorile calde ale distinselor materiale se regăsesc în creaţiile Mirage innobilate cu identitatea naturală a lemnului şi cu strălucirea misterioasă a foiţelor aurii şi argintii.
Datorită modelelor nelimitate inspirate de sufletul meşteşugarilor , Mirage păşeşte cu încredere pe drumul celor mai cunoscute mărci comerciale din lume.
În România, Mirage vă oferă aceeaşi caliate şi eleganţă a produselor, inclusiv servicii integrate de proiectare, execuţie şi consultnţă pentru amenajarea interioară a unor spaţii complexe.

ARHITECTURĂ

Afişând încredere în experienţa şi creativitatea arhitectilor şi designerilor, Mirage îşi desfăşoară activitatea cu personal profesionist, din stadiul de producţie până la momentul livrării.

MATERIALE

Durabiliatea produselor Mirage nu constituie o coincidenţă, în procesul tehnologic fiind folosite materiale certificate, de primă clasă. Detaliile sunt ascunse în decoraţiile produselor, elementul finit fiind prezentat cu o textură naturală a lemnului.

FINISAJ CU FOIŢĂ DE AUR

Ca o parte esenţială a mobilei clasice, foiţa este o bază ce se obţine prin procesul de forjare a aurului într-un strat foarte subţire. Astăzi acest proces se realizează cu ajutorul unor cilindrii într-un mod mult mai la îndemană.

Înainte de a fi tratat, produsul este curăţat şi structura sa examinată. După tratarea lemnului prin aplicarea a 5 straturi consecutive de soluţii chimice, suprafaţa este întâi lustruită cu şmirghel de granulaţie mare, apoi de granulaţie din ce în ce mai mică pentru a obţine un finisaj neted.

Apoi, lutul Armenian numit şi pământul roşu, este topit şi amestecat cu diverse substanțe pentru a fi pregătit pentru prelucrare. După această etapă, este acoperit cu aur. După o zi de așteptare, produsul este lustruit cu un mecanism numit “mazgala”, realizat din cristale de jad.

LUSTRUIRE

Mirage prelucrează produsele din lemn ce trebuie acoperite şi lăcuite în propriul atelier de lustruit.

Produsele sunt finisate cu o cantitate suficientă de material de lustruit, apoi este aplicat un proces foarte subțire de șlefuire, urmând ca ultimul strat de luciu să fie aplicat şi lăsat să se usuce. Primul strat de lustruire este tehnic, abia următoarele dezvăluie produsul finit.

PRODUCȚIE

Mirage realizează producția de mobiler într-un spațiu de 5500 m2, cu produse de înaltă calitate.

Prin efectuarea procedurilor de control a calității în fiecare etapă a producției Mirage are ca obiectiv principal oferirea produselor de standarde înalte către clienții săi. Cu investițiile realizate în anul 2001 Mirage a dezvoltat facilitățile sale de lustruire şi liniile de pardoseli, unindu-le sub același acoperiș. Procesul de producție continuă atât prin mijloacele tradiționale cât și prin inovațiile tehnologice. Bucățile de lemn sunt modelate una câte una, sculptate şi decorate pană ce ajung în stadiul final.

REFERINȚE

După lucrările complexe realizate atât pe piața internă cât și pe cea externă, Mirage se recomandă prin satisfacţia clienților săi.